SPONZORI

ArcelorMittal Prijedor je rudnik željezne rude, koji posluje od avgusta 2004. godine. Osnovna djelatnost ovog Preduzeća je proizvodnja koncentrata željeznih ruda za poznatog kupca unutar ArcelorMittal grupe. Preduzeće se bavi još pomoćnim djelatnostima kao što su proizvodnja kamenih agregata, mašinsko i elektro održavanje strojeva i postrojenja te uslugama transporta putnika i robe. Godišnja proizvodnja je oko dva miliona tona koncentrata željeznih ruda i trenutno zapošljavamo 850 radnika. Kompanija posluje u skladu sa međunarodnim, ISO, OHSAS i drugim standardima, odnosno sa Zakonima Republike Srpske i kompanijskim procedurama. Najviši prioriteti Preduzeća su, pored redovne proizvodnje i prodaje željene rude i ostvarenja profita, zaštita na radu, zaštita zdravlja i životne sredine, ali i podrška lokalnim zajednicama, te kulturnim, sportskim I drugim organizacijama I udruženjima.


Grad Prijedor u svom bogatom sportskom sadržaju njeguje 60 sportskih klubova i sportskih udruženja, od kojih je fudbal najzastupljeniji. Takmičenja u ovoj grani sporta odvijaju se u svim Ligama. Perjanica fudbala je FK „Rudar Prijedor“ Prijedor koji se takmiči u Premijer Ligi BiH, već četvrtu sezonu na obnovljenom Gradskom stadionu. Osim redovnog granta u budžetu grada, FK „Rudar Prijedor“ Prijedor imao je finansijsku podršku i u uređenju Gradskog stadiona i to u obje faze radova.


RŽR „Ljubija“ a.d. Prijedor je Preduzeće duge tradiciju na polju eksploatacije željeznih i drugih ruda. U sastavu ovog Društva nalaze se „Centralna rudišta Ljubija“, „Istočna rudišta Tomašica“ i „Omarska“. Kao zajedničko društvo sa kompanijom ArcelorMittal Holdings osnovano je JV preduzeće, koje uspješno posluje od osnivanja 2004. godine. Društvo ima i svoja povezana pravna lica: „Rudarski institut“ d.o.o. Prijedor, „Tvek „ d.o.o. Ljubija i „Sever-Ljubija“ d.o.o. Prijedor. Pored sponzorisanja FK „Rudar Prijedor“ Prijedor društvo podržava sportske aktivnosti i rad sportskog udruženje PSD „Ljubijski rudar“ Prijedor čiji je ujedno i osnivač.


Sljedeća utakmica

Rudar Prijedor

Borac Banja Luka

Prvenstvo RS
17.09.2016 u
Prethodna utakmica
zvijezda 09 0:1 Rudar Prijedor
09.10.2016 u 16.30